Molly Sandén

Molly My Marianne Sandén, född 3 juli 1992, är en svensk sångerska. Hon vann den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest 2006 med balladen Det finaste någon kan få. I finalen i Bukarest i Rumänien den 2 december 2006 kom hon på tredje plats med 116 poäng, vilket är det bästa resultatet för Sverige fram till dess.

Molly framträdde i SVT1 den 31 december 2006 i programmet som sändes från Skansen. Hon sjunger även duett med Magnus Carlsson i sången ”Julens tid är här” (Sonja Aldén) på hans julalbum Spår i snön från 2006.

2007 medverkade hon i Diggilooturnén tillsammans med Lasse Holm, Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Lasse Berghagen, Charlotte Perrelli, Thomas Pettersson, Jan Johansen, Niklas Andersson, Benjamin Wahlgren och Magnus Johansson.

Hon har även sjungit duett med Ola Svensson i sången ”Du är musiken i mig” som finns med i Disneyfilmen ”High School musikal 2”. Molly och Ola framförde också sången i den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest 2007.

2008 medverkade hon i Diggilooturnén tillsammans med Lasse Holm, Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Thomas Pettersson, Jan Johansen, Måns Zelmerlöw, Nanne Grönvall, Stefan och Kim och Magnus Johansson.

Molly är just nu aktuell med en ny singel ”Rygg mot rygg”, en av flera nya låtar på svenska.

Mollys musikaliska vision är att fylla en lucka i svensk popmusik med fler inslag av beatsbaserad R&B och soul och större fokus på sånginsatsen. Tillsammans med sina producenter och medkompositörer Ana Diaz, Victor Thell, John Alexis, Professor P och Leslie T jobbade hon utan musikaliska referensramar för att hitta sin egen plats, en plats hon nu känner att hon har hittat.